پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5500
-
الف
+

از تاریخ معاصر غافل شده‌ایم

به بهانه بازپخش مجموعه تلویزیونی «روزگار قریب»، با رضا بنفشه‌خواه به گفت‌وگو نشستیم.

به بهانه بازپخش مجموعه تلویزیونی «روزگار قریب» از آی‌فیلم فارسی، با رضا بنفشه‌خواه، یکی از بازیگران این سریال به گفت‌وگو نشستیم.

ه گزارش آی‌فیلم به نقل از جام‌جم، ایفای نقش فضل الله زاهدی در سریال «روزگار قریب» بر عهده رضا بنفشه خواه است؛ بازیگر پیشکسوتی که چندین نسل از مخاطبان تلویزیون با او خاطره دارند. بنفشه ‌خواه تا به امروز در سریال ‌های متعددی به ایفای نقش پرداخته که ماجراهای آقای خیرخواه، گالش های مادربزرگ، عطر گل یاس، مش خیرالله صندوقچه اسرار، مزد ترس، وکلای جوان، پهلوانان ‌نمی میرند، روزگار جوانی، یادداشت های کودکی و پشت کنکوری ها از جمله این آثار هستند. این بازیگر پیشکسوت با اشاره به اینکه تا به امروز در آثار تاریخی متعددی بازی کرده است، تاکید می‌ کند شناخت خوبی از تاریخ معاصر دارد و شخصیت های تاثیرگذار در آن از جمله سپهبد فضل الله زاهدی. او می گوید که کیانوش عیاری به عنوان کارگردان سریال روزگار قریب از او خواسته تا برای ایفای نقش زاهدی، ژست نظامی نگیرد. بازیگر سریال «روزگار قریب» خاطرنشان می‌ کند که آثار اینچنینی باعث می‌ شود تا مردم با مفاخر کشور و خدمات شان هر چه بیشتر آشنا شوند. او همچنین یادآور می ‌شود که جای برخی از شخصیت های شاخص و قهرمانان ایران در فیلم‌ ها و سریال ‌ها خالی است و به نوعی مورد غفلت واقع شده ‌اند. بنفشه ‌خواه تاکید می‌ کند مخاطبان هم عموماً از این سریال‌ ها استقبال خوبی می کنند، چرا که علاقه دارند با مفاخر کشورشان آشنا شوند.

شبکه آی فیلم این شب ها سریال «روزگار قریب» را بر روی آنتن دارد. به همین بهانه، گفت و گویی داشته ایم با رضا بنفشه خواه بازیگر نقش فضل الله زاهدی در این اثر نمایشی جذاب و ماندگار. مهدی هاشمی، ناصر هاشمی، شهاب کسرایی، مهران رجبی، آفرین عبیسی، رضا کیانیان، رضا فیاضی، مریم کاویانی، حسین پناهی، افشین سنگ ‌چاپ، رضا بابک، فرحناز منافی ‌ظاهر و هوشنگ توکلی از جمله دیگر بازیگران سریال «روزگار قریب» به شمار می روند.

_ آقای بنفشه خواه، شما در آثار نمایشی تاریخی پر تعدادی حضور داشته اید. درباره «روزگار قریب» و جذابیت ‌های نقش سپهبد زاهدی در این سریال بگویید.

 همانطور که خودتان هم اشاره کردید من در سریال های تاریخی زیادی بازی داشته ام. از تاریخ معاصر شناخت خوبی دارم و همچنین از شخص فضل الله زاهدی. نقش او در کودتای ۲۸ مرداد غیرقابل انکار است. یادم هست وقتی کودتا اتفاق افتاد کلاس دوم دبستان بودم. آن روز را به یاد می ‌آورم. دولت مصدق ساقط شد و دولت زاهدی روی کار آمد. آمریکا و انگلیس بر منابع و ثروت کشور مسلط شدند. به هر حال، این خاطرات و نقش زاهدی در کودتای ۲۸ مرداد، نقش آفرینی در قالب این شخصیت را برای خودم جذاب کرده بود.

_ خودتان از شخصیت و زندگی فضل الله زاهدی چقدر مطلع بودید؟ آیا مطالعه ای در این زمینه داشتید؟

 مطالعاتی در حوزه تاریخ معاصر داشته ام و بی اطلاع نیستم اما زندگینامه زاهدی را نخوانده بودم. بیشتر آنچه شنیده بودم درباره نقش او در کودتای ۲۸ مرداد بود. البته آقای عیاری تاکید داشتند که برای بازی در نقش زاهدی ژست سپهبدی و نظامی نگیرم، چر اکه او با دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه تهران دوست صمیمی بوده و طبیعی است که در مواجهه با دوستش، رفتار خشک نظامی نداشته باشد.

 _ به نظرتان چقدر جای پرداخت به شخصیت ها و مفاخر ادبی، علمی و فرهنگی کشور در سریال‌ های تلویزیونی خالی است؟

 به نظرم این سوال را باید مسئولان جواب بدهند. نه تنها تاریخ معاصر که به گذشته های دور هم نپرداخته ایم. در آن دوران هم آدم شاخص کم نداشته ایم. تاریخ خودمان پر است از قهرمانانی که جایشان در سریال ها و فیلم ها خالی است. ما کمتر به شخصیت‌ های بزرگی مثل بابک خرمدین، یعقوب لیث صفاری، کوروش کبیر و ابومسلم خراسانی پرداخته ایم. نه تنها تاریخ معاصر مورد غفلت واقع شده که به گذشته های دورتر هم نپرداخته ایم.

_ سریال «روزگار قریب» از جمله آثار نمایشی شاخص و توانمند تلویزیون است که توانسته نظر مثبت مخاطبان و منتقدان را توأمان جلب کند. نقاط قوت و تمایز این سریال را در چه می بینید؟

واقعیت این است که اغلب ما با مفاخر علمی و خدماتی که به کشور و مردم داشته اند بیگانه هستیم. ساخت سریال ‌هایی مانند «روزگار قریب» باعث می‌ شود تا مردم از خدمات مفاخری مانند دکتر قریب آشنا شوند. مخاطبان هم، از چنین سریال هایی که فضایشان در گذشته می‌گذرد استقبال می ‌کنند. برای آنها هم مهم است تا با مفاخر کشورشان آشنا شوند.

 _ همکاری با کیانوش عیاری چگونه تجربه ‌ای بود؟

خیلی خوب. البته حضور من در سریال چندان پررنگ نبود و بیشتر بازی ام در بیمارستان فیروزآبادی شهرری بود. آقای عیاری کار را خوب می ‌شناخت و می ‌دانست که چه می‌ خواهد و به همین دلیل، همه چیز خیلی تند و سریع پیش می ‌رفت. برخی از کارگردانان هستند که می‌ خواهند آزمون و خطا کنند و مثلا زوایای مختلف برای تصویربرداری را بیازمایند اما آقای عیاری به خوبی می دانست که از کار چه می ‌خواهد.

_ اینکه بازی ها و دیالوگ ها معمولا به شکل روزانه مشخص و نوشته می ‌شد کار را برایتان مشکل نمی کرد؟

 نه، من به این مدل کار کردن عادت دارم. هوشنگ ‌توکلی یک سریال ساخت به نام «پدر» که امیدوارم از شبکه آی فیلم پخش شود. قصه سریال مربوط به ترور مستشاران آمریکایی در ایران پیش از انقلاب بود. در آن سریال هم، آقای توکلی سر صحنه دیالوگ‌ ها را می نوشت و به دست بازیگران می ‌داد. به همین دلیل، با این روش آشنا بودم و برایم عجیب و غریب نبود.

_ خودتان بازپخش سریال «روزگار قریب» را از آی فیلم تماشا می کنید؟

 اطلاع نداشتم اما بازپخش های قبل سریال را دیده‌ام.

 _ مدتی است که به پرکاری گذشته نیستید؟

 این را دیگر باید از کارگردانان و تهیه کنندگان بپرسید. نقش خوب برای بازیگران به سن و سال ما زیاد وجود ندارد.

_  مخاطب شبکه‌ آی فیلم هستید؟

 بله سریال هایش را می بینم، مخصوصاً آنهایی که خودم بازی داشته ام. سریال ‌های دیگر آی فیلم را هم می‌ بینم. البته خیلی خوشحال شدم وقتی آی فیلم سریال «آینه عبرت» را پخش کرد. دو سریال دیگر هم دارم به نام «محکمه عدالت» و «ماجراهای آقای خیرخواه» که امیدوارم این دو اثر هم از آی فیلم بازپخش شود.

 _ این روزها چه می کنید؟

در حال بازی در دو سریال «نیسان آبی» به کارگردانی منوچهر هادی و «از سرنوشت» کار محمدرضا خردمندان هستم.

جدول پخش شبکه آی فیلم

مشاهده و دانلود سریال «روزگار قریب»

م ن / س م

نظر شما
ارسال نظر